De invordering van de directe belastingen

LOYENS ( Marc)

Librería: JURIDICA (Woluwe Saint-Pierre, B, Belgica)

Librería en AbeBooks desde: 12 de junio de 2002 Valoración librería Valoración 3 estrellas

Cantidad disponible: 1

Comprar usado
Precio: EUR 80,00 Convertir moneda
Gastos de envío: EUR 28,50 De Belgica a Estados Unidos de America Destinos, gastos y plazos de envío
Añadir al carrito

Descripción

Bruylant, 2005. Onbetaald gebleven belastingschulden worden door de ontvangers van de directe belastingen ?ingevorderd?.De invordering van de directe belastingen is aan een eigen, afzonderlijk regime onderworpen dat geregeld wordt in het W.I.B. en het K.B./W.I.B. en dat de fiscale administratie invorderingsmogelijkheden verleent die ver reiken. Zo kan de fiscus zijn uitvoerbare titel zelf maken en beschikt hij over bepaalde voorrechten en ?speciale invorderingsmiddelen?.Naast het fiscaal executierecht kan de fiscus ook een beroep doen op het gemeen (executie)recht om de betaling van belastingschulden te bekomen.De onbetaald gebleven belasting kan zo ingevorderd worden op alle goederen van de belastingplichtige, eventueel ook wanneer die zich in het buitenland bevinden en in bepaalde gevallen zelfs op het vermogen van andere personen.In dit boek worden de principes van dit fiscaal executierecht inzake directe belastingen uiteengezet en wordt een overzicht gegeven van de fiscaalrechtelijke en gemeenrechtelijke invorderingsmogelijkheden waarover de fiscus beschikt bij de belastingplichtige en bij derden. De invordering bij overlijden, gerechtelijk akkoord, faillissement en collectieve schuldenregeling komt eveneens aan bod, en daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de invorderingsbijstand, de kasgeldvennootschappen en het onbeperkt uitstel van invordering van de directe belastingen.Marc Loyens (Tongeren, 3/02/1967) is licentiaat in de rechten (Universiteit Antwerpen, 1991) en gegradueerde in het fiscaal recht (Fiscale Hogeschool Brussel, 1993). Hij behaalde tevens het aggregaat rechten aan de K.U.L. (1998).Van 1991-1996 was hij advocaat aan de balie te Brussel en sinds 1996 is hij inspecteur bij de FOD FINANCIEN waar hij deel uit maakt van de invorderingscel van de Bijzondere Belastinginspectie te Brussel. N° de ref. de la librería 37835

Hacer una pregunta a la librería

Detalles bibliográficos

Título: De invordering van de directe belastingen

Descripción de la librería

Librairie spécialisé en ouvrages de DROIT (et sciences annexes), plus de 25.000 volumes en stock, modernes ou anciens. Visite uniquement sur rendez-vous.

Ver la página web de la librería

Condiciones de venta:

JURIDICA - Conditions de vente

Article 1 : CHAMP D'APPLICATION : Les présentes conditions générales de vente s'appliquent à toutes
les commandes reçues par JURIDICA (s. p.r. l. TYP ) et sont valables au moment où la commande est
passée. Article 2 : DISPONIBILITE DES LIVRES Nos livres sont proposés dans la limite des stocks
disponibles et pour ceux non stockés par nos soins, dans la limite de leur disponibilité auprès des
fournisseurs de JURIDICA (s. p.r. l. TYP ) . Nos bases de données sont mise...

Más información
Condiciones de envío:

Les commandes sont généralement expédiées sous deux jours. Les frais de port sont calculés sur la base d'un livre = un kilo. Les frais de port affichés au moment de la commande sont indicatifs. Au cas où des livres commandés seraient particulièrement lourds ou imposants, vous serez informé que des frais de transports supplémentaires sont nécessaires.

Todos los libros de esta librería

Métodos de pago
aceptados por la librería

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

Transferencia Bancaria