Imagen del editor

Vi, de drunknade

Jensen, Carsten

ISBN 10: 9100114456 / ISBN 13: 9789100114459
Usado Condición: Near Fine Encuadernación de tapa dura
Comprar usado
Precio: EUR 10,25 Convertir moneda
Gastos de envío: EUR 11,01 De Suecia a Estados Unidos de America Destinos, gastos y plazos de envío
Añadir al carrito

Ofrecido por

Pangloss antikvariat & text.
Visby, Suecia

Valoración 2 estrellas

Librería en AbeBooks desde: 29 de marzo de 2011

Descripción

Översättning: Leo Andersson. Albert Bonniers, 2008. Inbunden. Förlagsband med skyddsomslag. Undre snittet något gulnat/solbränt, i övrigt mycket gott skick. 709, [5] s. ISBN 978-91-0-011445-9. Vikt: 990 gram. Skrymmande. OBS! Portokostnad inom Sverige endast 34:-!. N° de ref. de la librería n1350-b2

Cantidad: 1

Hacer una pregunta a la librería

Detalles bibliográficos

Título: Vi, de drunknade

Encuadernación: Hardcover

Condición del libro: Near Fine

Condición de la sobrecubierta: Fine

Acerca de

Sinopsis: Artonhundranittiotalet var Marstals blomstringsperiod. Vår flotta växte ända tills den bara överträffades av Köpenhamns. Trehundrafyrtiosex skepp! Det var högkonjunktur och investeringsfeber. Alla skulle ha en del i ett skepp, till och med skeppspojken och tjänsteflickan.”

Om havets lockelse och om befolkningen i den lilla danska staden med den stora flottan har journalisten och författaren Carsten Jensen skrivit en makalös krönika, som sträcker sig över hundra år och tre, fyra generationer. Det är en verklig kollektivroman, berättad av stadens befolkning, ett allvetande och kraftfullt "vi". Ungar i träskor springer på kullerstensgatorna och när de gått ut skolan går de till sjöss fast de vet att det som väntar dem är prygel och drunkningsdöd. Laurids, som överlever när hans fartyg sprängs i luften under dansk-tyska krigets första sjöslag 1848, försvinner ut och kommer aldrig hem igen. Hans son Albert, romanens centralgestalt, går i land efter att ha stått öga mot öga med döden, ondskan och en far som förnekar honom. En påse pärlor har han gjort sig av med, men ett skrumphuvud har han med sig hem. Han ser alla som dör på havet under första världskriget, är nära att gå under av tungsinne, men på ålderns höst möter han kärleken.
 Knud Erik som fostrats av Albert går till sjöss mot sin mors vilja och ställs under andra världskriget inför omöjliga val. Och mellan havet och staden ligger piren som en vilande kraft, i stånd att stilla storm och ge skeppen lä - ett bevis för enigheten som gjorde den möjlig.

Det är längesedan jag läste en roman av den här kalibern och med den här angelägenhetsgraden. Carsten Jensens bok förtjänar många, många läsare. För djupast sett handlar det om själva livsvillkoren – allas våra livsvillkor – och vad det egentligen kostar att behålla sitt mänskliga ansikte. Det är fråga om stor existentiell berättarkonst, varken mer eller mindre. Varmt, varmt anbefaller jag alla kloka läsare att ta sig an Vi, de drunknade!”
Håkan Nesser november 2007

 "Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Descripción de la librería

Ver la página web de la librería

Condiciones de venta:

Pangloss antikvariat & text. /
Korgmakargatan 21 /
SE-621 53 Visby /
Sweden


E-mail pangloss@telia.com /
Tel +46739809675 /
Reg.no. 680508-5617 /
VAT Reg.no. SE680508561701
Owner/Legal entity: Per Granholm /
Firma representative: Per Granholm


All books are in good condition, unless otherwise stated. All orders should be paid before delivery. Prices
don't include any deductible tax/VAT.

Condiciones de envío:

Orders usually ship within 2-3 business days, once item payment received. Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Todos los libros de esta librería

Métodos de pago
aceptados por la librería

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

Factura Transferencia Bancaria