VIRGILIO. VIRGILI BATLLE VALLMAJO: LA RADICALITAT ESTETICA D'UN PINTOR ANARCOSIN

N/D

Editorial: AFERS, 2011
ISBN 10: 849254256X / ISBN 13: 9788492542567
Usado / Cantidad: 0
Disponible en otras librerías
Ver todos  los ejemplares de este libro

Sobre el libro

Lamentablemente este libro ya no está disponible. Para encontrar ejemplares similares, introduzca los parámetros deseados en las opciones de búsqueda que aparecen a continuación.

Descripción:

Catàleg de l'exposició, comissariada per l'historiador de l'art Narcís Selles al Museu Memorial de l'Exili que recupera la figura del pintor olotí Virgili Batlle Vallmajó (1915-1947) vinculat al moviment llibertari que va produir tota la seva obra coneguda en terres de França. Virgili Batlle va patir les penalitats de l'exili, però l'experiència de l'èxode li va donar l'oportunitat de conèixer nous corrents estètics presents en la terra d'acollida i dels quals possiblement mai no hauria tingut notícia si hagués restat al seu país d'origen. Uns corrents que van inspirar la seva obra com a pintor, la qual mai no va pretendre donar un testimoni directe de les vivències dramàtiques que va patir com a expatriat, sinó que, enfront de la misèria i les penalitats quotidianes, va optar per crear un món plàstic fet d'ordre, puresa i idealitat. De tots els autors refugiats que s'acabaren instal lant a Tolosa de Llenguadoc, àdhuc dels que hi vivien de temps, i també dels artistes que n'eren originaris, Virgili va ser el que va arribar més lluny en el terreny de la recerca plàstica. I també fou dels més discrets a l'hora de mostrar públicament la seva obra. Sota la inspiració de l'art concret i de les avantguardes constructivistes i neoplàstiques, Virgili Batlle es va convertir en un dels primers artistes nascut a l'Estat espanyol a dur l'abstracció geomètrica a una essencialitat extrema. Les seves pintures més interessants aspiren a construir un univers primordial de formes i colors, les quals opugnen l'accidentalitat feixuga d'una quotidianitat repleta de constrenyiments, desraons i patiments. Unes obres en què la construcció d'una nova realitat estètica podria interpretar-se com l'expressió simbòlica d'una voluntat utòpica, d'una aspiració a una societat alternativa. N° de ref. de la librería

Detalles bibliográficos

Título: VIRGILIO. VIRGILI BATLLE VALLMAJO: LA ...
Editorial: AFERS
Año de publicación: 2011
Condición del libro: New

IberLibro.com es un mercado online donde puede comprar millones de libros antiguos, nuevos, usados, raros y agotados. Le ponemos en contacto con miles de librerías de todo el mundo. Comprar en IberLibro es fácil y 100% seguro. Busque un libro, realice el pedido a través de nuestra página con toda confianza y recíbalo directamente de la librería.

Busque entre millones de libros de miles de librerías

Libros usados

Libros usados

Bestsellers rebajados, autores destacados y una gran variedad de libros por menos de 5 €. Si su pasatiempo es leer, éste es su espacio.

Libros usados

Libros antiguos y de colección

Libros antiguos y de colección

Compendio vital para el amante del libro antiguo: libros firmados, primeras ediciones, facsímiles, librerías anticuarias o destacados.

Libros antiguos

Libros con envío gratis

Libros con envío gratis

Gastos de envío gratuitos para miles de libros nuevos, antiguos y de ocasión. Sin compra mínima.

Buscar libros

Descubra también: