Imagen del editor

Regiment de preservació de pestilència (1348)

Agramont, Jacme d';Veny Clar, Joan

ISBN 10: 8498837863 / ISBN 13: 9788498837865
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Barcelona, 2016
Nuevos Condición: Nueva Encuadernación de tapa blanda
Librería: Publicacions de l'Abadia de Montserrat (Barcelona, España)

Librería en AbeBooks desde: 6 de mayo de 2014

Cantidad: > 20

Comprar nuevo
Precio: EUR 14,00 Convertir moneda
Gastos de envío: EUR 36,07 De España a Estados Unidos de America Destinos, gastos y plazos de envío
Añadir al carrito

Descripción

El Regiment de preservació de pestilència l¿escriu el 1348 el metge lleidatà Jacme d¿Agramont amb motiu de l¿arribada de la Mort Negra, que devastava el continent europeu. És el primer tractat mèdic i profilàctic sobre la pestilència en una llengua romànica. És excepcional que es redactés en català quan la ciència mèdica es feia en llatí, i s¿explica perquè va destinat a la Paeria de Lleida, és a dir el govern municipal, i «a profit del poble» amb la intenció d¿evitar, fins on fos possible, la mortaldat d¿aquella terrible pesta. El reconeixement mundial de la seva vàlua mèdica es deu, sobretot, a l¿estatunidenc Charles-Edward Amory Winslow, figura cabdal en salut pública, qui el va fer traduir a l¿anglès des del català medieval i en va lloar la lògica tan encertada de les mesures higièniques, així com la responsabilitat que atorga a les autoritats públiques quan les mesures s¿han d¿aplicar a la col·lectivitat. Aquesta nova edició condensa l¿estudi lingüístic que ja va fer Joan Veny el 1971, que posa en relleu la gran importància del text per a la història del català i en concret del dialecte nord-occidental. I també acull la seva transcripció, revisada. És doncs un text especialment reconegut pel seu gran valor, tant per a la història de la medicina com per a la història de la llengua. El va descobrir Enric Arderiu el 1909 a l¿Arxiu Parroquial de Verdú i poc després, quan es va donar a conèixer, el metge Josep M. Roca en feia aquest comentari dirigit al lector: «Jo et faig fermança que no serà debades el temps que esmercis llegint el tractat de mestre Jacme.». N° de ref. de la librería 27707

Hacer una pregunta a la librería

Detalles bibliográficos

Título: Regiment de preservació de pestilència (1348...

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Barcelona

Año de publicación: 2016

Encuadernación: Tapa blanda: rústica

Condición del libro:Nueva

Edición: 1st Edition

Descripción de la librería

Publicacions de l'Abadia de Montserrat, empresa consolidada en el món editorial i difusora de la cultura catalana especialment a partir de 1950, compta amb un fons editorial de més de 3.000 títols publicats. Les principals matèries que abasta són: la història, l'art, l'assaig, els estudis de llengua i literatura, la religió, la música per a escoles, els cursos de català pera no- catalanoparlants, l'excursionisme i el llibre infantil i juvenil. A més de l'edició de llibres, també publica de forma quinzenal i mensual les revistes Serra d'Or, Piu-Piu, Documents d'Església, Qüestions de Vida Cristiana, Studia Monastica, Randa, Catalan Review i Caplletra. Ha tingut des de 1498 una activitat pràcticament ininterrompuda, al servei del santuari i del monestir de Montserrat.

Ver la página web de la librería

Condiciones de venta:

Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona, tomo 11.356, libro 10.142, sección
2ª, folio 76, hoja 132.349, inscripción 1ª

Condiciones de envío:

Los gastos de envío están calculados sobre la base del peso de un libro de 2.2 LB ó 1 KG. Si su pedido es demasiado grande o pesado, nosotros podemos ponernos en contacto con usted para comunicarle que gasto de envío adicional es requerido.

Todos los libros de esta librería

Métodos de pago
aceptados por la librería

Visa Mastercard American Express Carte Bleue