Imagen del editor
Imagen no disponible

Amerika-drommarnas land

Bergman, Klas

ISBN 10: 917331515X / ISBN 13: 9789173315159
Editorial: Carlsson Bokforlag, Stockholm, Sweden, 2012
Condición: Fine Encuadernación de tapa blanda
Librería: Glued To The Tube Books (Minneapolis, MN, Estados Unidos de America)

Librería en AbeBooks desde: 13 de noviembre de 2002

Cantidad disponible: 1

Comprar usado
Precio: EUR 113,33 Convertir moneda
Gastos de envío: EUR 3,67 A Estados Unidos de America Destinos, gastos y plazos de envío
Añadir al carrito

Descripción

"Detta ar ett stycke personlig och politisk nutidshistoria om manga ar i Amerika, fran ankomsten till Los Angeles i juni 1960 till dagens Washington med den forsta svarta presidenten i Vita huset. Ungdomsdrommarna har under aren fatt sina tornar-under Vietnamkriget och de manga krig som foljde, under aren av rasdiskriminering och medborgarrattskamp, under politiska skandaler som Watergate och Iran-Contras, under kriget mot terrorismen, under den hansynslosa jakten pa storre vinster pa Wall Street. Det finns mycket som ar svart att forsta med USA: den vaxande ojamlikheten, ratten att bara vapen, patriotismen, valdet och den djupa religiositeten, okunnigheten varlden utanfor Amerika och brutaliteten mot den som ar fattig, sjuk eller arbetslos. Men drommarna har ocksa fatt ny naring genom den amerikanska oppenheten och vanligheten, optimismen och framtidstrom, genom den dagliga intellektuella stimulansen i debatten och motena med amerikanerna. USA ar stort, och det ar just det som gor landet sa spannande och mangkiftande. Forfattaren Klas Bergman har sokt och hittat manga olika Amerika." This book has 276 pages. The text is written entirely in SWEDISH. N° de ref. de la librería 062785

Hacer una pregunta a la librería

Detalles bibliográficos

Título: Amerika-drommarnas land

Editorial: Carlsson Bokforlag, Stockholm, Sweden

Año de publicación: 2012

Encuadernación: Soft Cover

Condición del libro:Fine

Edición: Not Given

Acerca de

Sinopsis:

Ett stycke personlig och politisk nutidshistoria om många år i Amerika, från ankomsten till Los Angeles i juni 1960 till dagens Washington med landets första svarte president i Vita huset. Boken speglar Amerikas utveckling under dessa år genom möten och intervjuer, historia och politik, och genom resor med bilder och intryck från Stilla havet till Atlanten. Amerika är stort och just det gör landet så spännande och mångskiftande. Många tror att de kan Amerika, att det är som Sverige och Europa, men det är det inte. Och det finns mycket som är svårt att förstå: fientligheten till den federala regeringen, rätten att bära vapen, patriotismen, våldet och den djupa religiositeten, okunnigheten om världen utanför USA och brutaliteten mot den som är fattig, sjuk eller arbetslös. Boken speglar hur ungdomsdrömmarna fått sina törnar under åren under Vietnamkriget, under åren av rasdiskriminering och medborgarrättskamp, under politiska skandaler som Watergate och Iran-contras, efter 11 september och kriget mot terrorismen och under den hänsynslösa jakten på allt större vinster på Wall Street. Men den handlar också om hur drömmarna fått ny näring och kraft, genom amerikanarnas öppenhet, idealism och framtidstro, beredskap att pröva och acceptera det nya och om den intellektuella stimulansen i den dagliga debatten. Amerikanarna drömmer än idag. Författaren Klas Bergman har sökt och hittat många olika Amerika. Klas Bergman är född i Stockholm och utbildad i USA. Journalist utomlands under många år och DN-korrespondent i Östeuropa, Italien och i USA, där han även arbetat i amerikansk press och TV. Tidigare presschef på Världsbanken och kommunikationschef på amerikanska universitet. Idag bosatt strax utanför Washington, DC.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Descripción de la librería

We sell online only.

Ver la página web de la librería

Condiciones de venta:

Billing available to established
accounts with payment upon receipt of book(s). 30 day net billing available to
accredited institutions. Returns are allowed with prior notification to dealer.
Return shipping charges paid by customer.To use credit card go thru abe check out.

Condiciones de envío:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Todos los libros de esta librería

Métodos de pago
aceptados por la librería

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

Giro Postal