Popje in de kunst (Vera de muis)

 
9789051160949: Popje in de kunst (Vera de muis)
Review:

Marjolein Bastin is vooral bekend om haar natuurtekeningen en de verhaaltjes en tekeningen over Vera de Muis. Al als heel jong kind was ze gefascineerd door alles wat groeit en bloeit. Ze bekeek alles wat rondliep en tevoorschijn kwam in de tuin. Aan haar tekeningen is dat te merken. Alles is heel gedetailleerd weergegeven maar ze weet fictie en werkelijkheid op een leuke manier te combineren in haar illustraties. Dit boek is daar ook weer een goed voorbeeld van. De overgangen in het verhaal zijn af en toe een beetje haperend, soms twijfelde ik of het nu losse verhalen waren of één verhaal. Naar het eind toe vloeit alles beter in elkaar over. Maar in zijn totaliteit is het een erg leuk boek. De afbeeldingen zijn, zoals we gewend zijn van Marjolein Bastin, weer kleurrijk en vol humor. De dieren in het verhaal zijn naar waarheid afgebeeld maar hebben wel kleren aan, op Saar de hond na. Mevrouw Hommel bijvoorbeeld heeft een zonnehoed op, een roze jurk aan met daarbij bijpassende roze schoenen met hoge hakken. Schitterend! Slak heeft bij de opening een mooi geel gekleurd huisje met bloemen erop 'aangetrokken'. De fantasie van Marjolein Bastin is enorm en dat maakt dat haar tekeningen zo apart zijn. Een leuk en vrolijk verhaal! (Bernadet Hengeveld De fantasie van Marjolein Bastin is enorm! 20100817)

Alles draait om kunst in Popje in de kunst van Marjolein Bastin. Dit boek sluit dan ook perfect aan bij het thema van de kinderboekenweek. De kunst wordt niet alleen verbeeld, maar ook verwoord. Popje in de kunst belicht in eenvoudig taalgebruik de verschillende invalshoeken van de kunst: wat zie jij en wat zien anderen in een bepaald schilderij? Het gaat hier om de subjectiviteit van de kunst: de vrienden van Vera de muis zijn het niet allemaal met elkaar eens en hebben een eigen mening. Zo vindt Bianca haar schilderij het mooist en vindt Kipje een schildering op een ei lijken, terwijl Frits zegt dat het helemaal geen ei is. Voor elk dier heeft kunst een bepaalde betekenis, maar zoals Meneer Mol zegt: Kijk eens hoe iederen geniet, ieder op zijn eigen wijs, en daar gaat het natuurlijk om. De aantrekkelijk geïllustreerde dierenfiguurtjes passen bij het verhaal, want beeld en taal komen goed overeen. Het is dan ook een prachtig voorleesverhaal waarbij het kind kan meelezen aan de hand van de illustraties. ( Aantrekkelijk geillustreerde dierenfiguurtje 20101011)

From the Inside Flap:

De wereld van Vera de Muis

Thema's: kunst, museum, feest

Popje geeft haar mooiste tekening aan meneer Mol. Die hangt hem op in zijn museum, en Vera komt met al haar vriendjes langs om de tekening te bewonderen. Popje is een echte kunstenaar! Dat moet gevierd worden met een feestelijke opening. Meneer Mol vindt het echter maar niks, al die drukte. Maar als hij merkt dat iedereen de tekeningen in zijn museum mooi vindt, geniet hij net zo veel van het feest als de anderen.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición