2 Van Napoleon tot euromunt (Van toen tot nu: canon van de vaderlandse geschiedenis)

 
9789047802402: 2 Van Napoleon tot euromunt (Van toen tot nu: canon van de vaderlandse geschiedenis)

Venster 26 t/m 50

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Review:

We leven in een tijd van historische verjaardagen, en dat is vaak aanleiding voor een terugblik. Terugkijken gebeurt ook in het tweede deel van het boek Van toen tot nu - Canon-. Evenals in het in april vorig jaar verschenen eerste deel voeren de samenstellers bij elke venster een kind op. Dat vertelt koert iets over zijn of haar jeugd. Op die manier krijg je een beeld van het leven in die bepaalde tijd. Het 200-jarig bestaan van ons koninkrijk, waarvan de feestelijkheden eind vorig jaar zijn begonnen, is ook zo'n aanleiding voor een terugblik. En komende zomer, in de maand juli, staan we uitgebreid stil bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, dan precies honderd jaar geleden. En in bijvoorbeeld Maassluis wordt dit jaar zes maanden feest gevierd, omdat die gemeente vierhonderd jaar geleden zelfstandig werd. Miep Gies, helpster in Anne Franks Achterhuis, heeft het al eerder kort samengevat: 'Vergeet je geschiedenis niet. Als je je eigen historie niet wilt kennen, heb je ook geen recht op de toekomst.' Met andere woorden: als je de toekomst voor jezelf en je omgeving goed wilt inrichten, is kennis van je eigen geschiedenis onontbeerlijk. Het boek Van toen tot nu -Canon- deel 2 draagt daar in belangrijke mate toe bij met essentiële onderwerpen over onze vaderlandse geschiedenis. Net als in deel 1 zijn de meeste illustraties getekend. Omdat later in onze geschiedenis de fotografie zich ontwikkelde, zijn in dit nieuwe deel ook ruimschoots foto's afgebeeld. Dat verhoogt de aantrekkelijkheid. Ik schreef het al eerder bij de verschijning van het eerste deel: De Van toen tot nu - Canon - hoort thuis in elke schoolbibliotheek. Voor liefhebbers van de geschiedenis is de canon een leuk alternatief om je kennis te testen. De lezer zal zich geen moment vervelen met de korte verhaaltjes, de historische informatie, de foto's en de vele illustraties, in kleur uitgevoerd. (Gerard van Os Een uitgelezen kans 20140121)

From the Inside Flap:

De vaderlandse geschiedenis komt tot leven.

De VAN NUL TOT NU CANON gaat over de ontwikkeling van Nederland. Het is een verzameling van vijftig belangrijke gebeurtenissen, personen en voorwerpen.

Ze hebben ons land gemaakt zoals het nu is. Van de hunebedden, via Willem van Oranje naar Europa. Niet met een saaie opsomming van feiten en jaartallen.maar met korte, informatieve teksten en heel veel striptekeningen en unieke fotos. En bij ieder onderwerp een persoonlijk verhaal van een kind uit de tijd. Zo komt de vaderlandse geschiedenis voor jong en oud echt tot leven.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición