9789045313245: Bier, zweet & tranen
Review:

'Bier, zweet & tranen' is een handige zelfhulpgids voor mensen die gaan studeren. Ik raad dit boekje dan ook aan middelbare scholieren aan. Het is het beste als je dit boekje als een 'encyclopedie' gebruikt, en niet alles in één keer doorleest. Ook al is dit boek informatief, alles wordt op een luchtige toon gebracht en het is ook heel realistisch. Er staat bijvoorbeeld niet in dat het studentenleven uit alleen maar feesten bestaat. Er zit ook een goede structuur in dit boek: een verhaal van een student, nog wat tips en een check en daarna de do's & dont's. Kortom, een musthave als je binnenkort gaat studeren. (20120516)

Als je zelf of je kind aan een (universitaire) studie begint, gaat de deur naar een volledig onbekende, spannende en enge wereld open. Dit boekje geeft op praktische en zeer invoelende wijze advies over de vormgeving van een leven als student. In 10 hoofdstukken ervaar je alles over je verplichtingen, vreugdes en gevaren: b.v. 'Beginnen, afzien & doorzetten', 'Hospiteren, kamers & kansen', 'Losgaan, liefde & lust' en 'Stufi, geld en garanties'. De hoofdstukken zijn in zeer toegankelijke en luchtige stijl geschreven en elk onderdeel bevat deze indeling: een toepasselijk verhaaltje van een student(e) vanuit de eigen ervaring ('Tip'), een toelichting erop ('Check') en de desbetreffende 'Do's & Don'ts'. (G. Brandorff 20120702)

From the Inside Flap:

Niet het niveau van de studie, maar het tempo is het grote verschil met de middelbare school.

Je maakt hier snel vrienden. Iedereen komt alleen aan.

Kattendrollen, muizenkeutels en een verstopte wc: daar valt best mee te leven. Pas toen we ratten zagen, hebben we wat gedaan.

In de eerste twee jaar ga je los. Je kunt iemand al mee naar huis nemen na één avondje.

Ik kom vaak tekort. Dan bezuinig ik op kleren of ik kijk mijn ouders een keertje lief aan.

Na de middelbare school ga je studeren. Je wordt student en je krijgt een heel ander leven. Daarbij kun je best wel wat advies gebruiken.

* Welke studie kies je?
* Ga je op kamers?
* Wat doe je wel, wat doe je niet?
* Word je lid van een studentenvereniging?
* Kom je uit met je geld?
* Ga je naar college of blijf je in bed liggen?
* Wanneer begin je te studeren voor een tentamen?

Het studentenleven is meer dan alleen studeren. Je gaat voor het eerst op kamers. Je zorgt voor je eigen financiën. Je maakt nieuwe vrienden en vindt misschien wel een nieuwe liefde. En dan zijn er ook nog de studentenverenigingen die leuren om jouw lidmaatschap. Dit studentenhandboek staat vol praktische tips en advies, vertelt de ervaringen van studenten, staat boordevol nuttige informatie en elk hoofdstuk wordt afgesloten met de do's don'ts bij studeren en het studentenleven.

Bier, zweet & tranen is voor iedere (beginnende) student en misschien ook wel een beetje voor hun ouders.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición