ICD-10: Internationale statistische classificatie van ziekten en met gezondheid verband houdende problemen

 
9789031383924: ICD-10: Internationale statistische classificatie van ziekten en met gezondheid verband houdende problemen
Ver todas las copias de esta edición ISBN.
 
 
Reseña del editor:

De ICD-10, Internationale Statistische Classificatie van Ziekten en met Gezondheid verband houdende problemen is de jongste in een serie die in de vijftiger jaren van de 19e eeuw begon. Deze classificatie is de internationale standaardindeling van diagnostische termen voor de epidemiologie en andere doeleinden van gezondheids-management. Deze doeleinden omvatten de analyse van de algemene gezondheidstoestand van bevolkings-groepen en het monitoren van de incidentie en prevalentie van ziekten en andere gezondheidsproblemen in relatie tot andere variabelen, zoals de kenmerken en omstandigheden van de individuen die zijn aangedaan.

De ICD-10 wordt gebruikt om ziekten en andere gezondheidsproblemen te classificeren die in allerlei dossiers worden vastgelegd, doodscertificaten en ziekenhuisdossiers daarbij inbegrepen. Aanvullend op de mogelijkheid tot opslag en terugvinden van diagnostische informatie voor klinische en epidemiologische doeleinden, vormen deze dossiers ook de basis voor de verzameling van nationale mortaliteits- en morbiditeits-statistieken door de WHO.

De Nederlandse gezondheidszorg stapt over van de ICD-9 op de ICD-10. Bij de uitvoering van uw werkzaamheden is deze meest recente uitgave in boekvorm dan ook onontbeerlijk.

De nieuwe uitgave van de ICD bestaat uit drie delen. Deel 1 bevat de systematische lijst. De certificatie- en klasseerregels samen opgenomen met een grote hoeveelheid nieuwe achtergrond- en instructiemateriaal en met richtlijnen van het gebruik van ICD-10 vormen het tweede deel. Het laatste en derde deel is de alfabetische lijst: index en uitgebreide aanwijzingen voor het gebruik.

Biografía del autor:

Samengesteld door WHO, geautoriseerde vertaling door WHO Colaborating Centre

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición