De spiritualiteit van Titus Brandsma: hoe de tijd ons godsbegrip bepaalt

 
9789025959258: De spiritualiteit van Titus Brandsma: hoe de tijd ons godsbegrip bepaalt
From the Inside Flap:

Hoe komt het toch dat de evoluerende mensheid zich in zo groten getale afkeert van God? Hierover gaat de dies-rede die Titus Brandsma in 1932 hield. Hij laat zien welke inzichten en praktijken ons Godsbesef verlevendigen en verdiepen. In deze uitgave komt Brandsma vooral zelf aan het woord.

Kees Waaijman en Rudolf van Dijk denken verder met hem mee over de vraag naar God en de cultuur. Volgens Brandsma moeten we ons ervan bewust zijn dat ons Godsbegrip diepgaand wordt beïnvloed door de tijd waarin wij leven. Deze tijd vormt de taal waarin wij naar God toe denken. Brandsma beschrijft hoe de Godsvoorstelling in de loop der eeuwen is veranderd. Daarmee wil hij bereiken dat mensen zich openstellen voor nieuwe ontwikkelingen in de spiritualiteit. Naast Titus Brandsma komen in dit boek ook Piet Schoonenberg en Anton van Duinkerken aan het woord: twee schrijvers die zich diepgaand met het werk van Brandsma hebben
beziggehouden.

Met een inleiding van Frans Maas.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición