Voor god en mijn koning: het verslag van kolonel Francisco Verdugo over zijn jaren als legerleider en gouverneur namens Filips II in Stad en Lande van ... Lingen (1581-1595) (Groninger bronnen reeks)

 
9789023245131: Voor god en mijn koning: het verslag van kolonel Francisco Verdugo over zijn jaren als legerleider en gouverneur namens Filips II in Stad en Lande van ... Lingen (1581-1595) (Groninger bronnen reeks)
Ver todas las copias de esta edición ISBN.
 
 
Contraportada:

"Groninger Bronnenreeks, deel 3.

De Spaanse kolonel Francisco Verdugo was de laatste gouverneur van koning Filips II voor de Noordoostelijke Nederlanden. Hij kwam in 1581 naar het Noorden om de aanhangers van de Nadere Unie te verjagen die tegen de koning rebelleerden. Verdugo kreeg van zijn superieuren echter niet de steun die hij nodig had om zijn taak met succes uit te voeren. In 1594 slaagde het Staatse leger erin Groningen, de hoofdstad van Verdugo¿s gouvernement, te veroveren. Aan het einde van zijn carrière zette de kolonel zijn herinneringen op papier. Hij deed dit om zich te verweren tegen beschuldigingen dat hij persoonlijk verantwoordelijk zou zijn voor het verlies van de noordelijke provincies.
¿Voor God en mijn koning¿ omvat een vertaling van Verdugo¿s herinneringen met een uitgebreide inleiding en toelichting. Het boek opent een ongebruikelijk perspectief op een voor Noord-Nederland beslissende episode van de Tachtigjarige Oorlog en vertelt over gebeurtenissen in streken die in andere beschrijvingen van onze nationale geschiedenis meestal buiten beeld blijven.

Over de bewerker:
Jan van den Broek is sinds 1971 werkzaam in het Groninger archiefwezen. Vanaf 1977 tot 2002 was hij gemeentearchivaris van Groningen, van 2002 tot 2005 (stads)historicus bij het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. De laatste jaren publiceert hij over de geschiedenis van Groningen tot het midden van de zeventiende eeuw."

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición