Estadística per a enginyers informàtics (Politext)

 
9788483019535: Estadística per a enginyers informàtics (Politext)
Ver todas las copias de esta edición ISBN.
 
 

Estadística per a enginyers informàtics editado por Ediciones UPC

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Reseña del editor:

En enginyeria informàtica, hi ha molts fenòmens que no són deterministes, és a dir, que estan subjectes a error aleatori, com ara el temps de resposta d'un ordinador en sistemes complexos. Per poder modelar aquests fenòmens és necessari utilitzar procediments que permetin quantificar i, si és possible, reduir el terme d'error. L'objectiu del llibre és presentar al lector la metodologia estadística bàsica que permet deduir -inferir- el comportament de la població que s'està estudiant, partint d'un nivell elemental de coneixements de probabilitat. Els autors fan ús extensiu d'exemples extrets del camp informàtic, anotacions i comentaris per refermar els continguts i facilitar-ne la lectura i la comprensió dels conceptes teòrics. Completen l'obra molts treballs i exercicis, la majoria amb la solució corresponent i amb discussions útils. Després d'un primer capítol dedicat a introduir el concepte d'inferència estadística, al capítol 2 se n'exposen els principis fonamentals, la mostra i l'estimador. A continuació es presenten les tècniques de l'interval de confiança (capítol 3) i la prova de significació i de contrast d'hipòtesis (capítol 4). El capítol 5 es dedica a explicar la comparació de dues poblacions, i el capítol 6 desenvolupa les relacions entre variables des de l'òptica del model lineal. El capítol 7 presenta els aspectes relatius a la validació i la previsió i, finalment, al capítol 8 s'introdueixen les proves de Pearson per a l'anàlisi de variables categòriques.

Biografía del autor:

Els autors tenen més de quinze anys d'experiència ensenyant Estadística a les facultats d'Informàtica de Barcelona (FIB) i de Matemàtiques i Estadística (FME) de la UPC. Fan recerca en els seus camps de procedència respectius, però amb el denominador comú de l'aplicació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a la millora de la qualitat en l'aprenentatge. José Antonio González és Doctor en Informàtica (UPC); Erik Cobo es Diplomat en Anàlisi de Dades (Universitat d'Essex) i Doctor en Medicina (Universitat de Barcelona); M. Pilar Muñoz es Llicenciada en Ciències (secció Matemàtiques, Universitat Autònoma de Barcelona) i Doctora en Informàtica (UPC), i Manuel Martí és Doctor Enginyer Industrial (UPC).

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Comprar nuevo Ver este artículo

Gastos de envío: EUR 3,51
De Reino Unido a Estados Unidos de America

Destinos, gastos y plazos de envío

Añadir al carrito

Los mejores resultados en AbeBooks

1.

Mª Pilar . . . [et al. ] Muñoz Gracia
Publicado por Ediciones UPC, S.L., Spain (2008)
ISBN 10: 8483019531 ISBN 13: 9788483019535
Nuevo Paperback Cantidad disponible: 10
Librería
The Book Depository EURO
(London, Reino Unido)

Descripción Ediciones UPC, S.L., Spain, 2008. Paperback. Condición: New. Language: Catalan . Brand New Book. En enginyeria informàtica, hi ha molts fenòmens que no són deterministes, és a dir, que estan subjectes a error aleatori, com ara el temps de resposta d un ordinador en sistemes complexos. Per poder modelar aquests fenòmens és necessari utilitzar procediments que permetin quantificar i, si és possible, reduir el terme d error. L objectiu del llibre és presentar al lector la metodologia estadística bàsica que permet deduir -inferir- el comportament de la població que s està estudiant, partint d un nivell elemental de coneixements de probabilitat. Els autors fan ús extensiu d exemples extrets del camp informàtic, anotacions i comentaris per refermar els continguts i facilitar-ne la lectura i la comprensió dels conceptes teòrics. Completen l obra molts treballs i exercicis, la majoria amb la solució corresponent i amb discussions útils. Després d un primer capítol dedicat a introduir el concepte d inferència estadística, al capítol 2 se n exposen els principis fonamentals, la mostra i l estimador. A continuació es presenten les tècniques de l interval de confiança (capítol 3) i la prova de significació i de contrast d hipòtesis (capítol 4). El capítol 5 es dedica a explicar la comparació de dues poblacions, i el capítol 6 desenvolupa les relacions entre variables des de l òptica del model lineal. El capítol 7 presenta els aspectes relatius a la validació i la previsió i, finalment, al capítol 8 s introdueixen les proves de Pearson per a l anàlisi de variables categòriques. Nº de ref. del artículo: AMI9788483019535

Más información sobre este vendedor | Contactar al vendedor

Comprar nuevo
EUR 41,20
Convertir moneda

Añadir al carrito

Gastos de envío: EUR 3,51
De Reino Unido a Estados Unidos de America
Destinos, gastos y plazos de envío