Els primers comtes catalans (ORIGENS)

 
9788482641744: Els primers comtes catalans (ORIGENS)
Ver todas las copias de esta edición ISBN.
 
 

Els comtats catalans són l'embrió d'una nació que neix a l'ombra de les grans potències polítiques i militars medievals. D'ençà de la creació de la Marca Hispànica com a aturall de la ràpida expansió musulmana, els territoris que avui anomenem Catalunya van esdevenir un punt estratègic en el qual afloraren rivalitats, vassallatges, unions i desunions. Per. qui foren aquells primers comtes que governaren sota la protecció dels reis carolingis? Com aconseguiren deslligar-se del vassallatge promès als francs? Quina fou l'obra de govern de personatges clau de la nostra hist.ria com Sunifred i el seu fill Guifré el Pilós? En aquesta transcendental obra, en molts aspectes pionera per a la historiografia del nostre país, Ramon d'Abadal estableix les bases d'estudi dels primers comtes que van exercir de senyors de ple dret del territori que segles més tard esdevindria Catalunya. Amb un plantejament rigorós i una didàctica amena, Ramon d'Abadal aporta llum a una època que massa sovint ha estat titllada de «fosca».

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Biografía del autor:

Ramon d'Abadal i de Vinyals (Vic, 1888 - Barcelona, 1970) Historiador, polític i periodista de reconegut prestigi en tots els àmbits de la seva carrera acadèmica i professional. Abans de la Guerra Civil, fou elegit diputat per Vic sota l'empara de la Lliga Regionalista (1917 i 1921), participà en la creació d'Acció Catalana (1922) i dirigí el diari La Veu de Catalunya (1933-1936). Durant el conflicte bèl·lic, s'exilià a Itàlia, d'on retornaria el 1939 per convertir-se en un dels estudiosos més influents de tot el segle XX entorn de la història medieval de Catalunya. L'any 1942 va ingressar a l'Institut d'Estudis Catalans, recentment recompost a la clandestinitat. També fou membre de la Reial Acadèmia de la Història, de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de l'Institut Francès. L'obra cabdal de la seva vida, per bé que inconclusa, és Catalunya carolíngia.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición