Els primers comtes catalans (OTROS LA MAGRANA)

 
9788482641744: Els primers comtes catalans (OTROS LA MAGRANA)
Ver todas las copias de esta edición ISBN.
 
 

Els comtats catalans són l'embrió d'una nació que neix a l'ombra de les grans poténcies polítiques i militars medievals. D'enÇá de la creació de la Marca Hispánica com a aturall de la rápida expansió musulmana, els territoris que avui anomenem Catalunya van esdevenir un punt estratégic en el qual afloraren rivalitats, vassallatges, unions i desunions. Peró qui foren aquells primers comtes que governaren sota la protecció dels reis carolingis Com aconseguiren deslligar-se del vassallatge promés als francs Quina fou l'obra de govern de personatges clau de la nostra história com Sunifred i el seu fill Guifré el Pilós

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Biografía del autor:

Ramon d'Abadal i de Vinyals (Vic, 1888 - Barcelona, 1970) Historiador, polític i periodista de reconegut prestigi en tots els àmbits de la seva carrera acadèmica i professional. Abans de la Guerra Civil, fou elegit diputat per Vic sota l'empara de la Lliga Regionalista (1917 i 1921), participà en la creació d'Acció Catalana (1922) i dirigí el diari La Veu de Catalunya (1933-1936). Durant el conflicte bèl·lic, s'exilià a Itàlia, d'on retornaria el 1939 per convertir-se en un dels estudiosos més influents de tot el segle XX entorn de la història medieval de Catalunya. L'any 1942 va ingressar a l'Institut d'Estudis Catalans, recentment recompost a la clandestinitat. També fou membre de la Reial Acadèmia de la Història, de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de l'Institut Francès. L'obra cabdal de la seva vida, per bé que inconclusa, és Catalunya carolíngia.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición