Passatger Del Final Del Dia (Raigs Globulars)

3,71 valoración promedio
( 65 valoraciones por Goodreads )
 
9788415539322: Passatger Del Final Del Dia (Raigs Globulars)
Ver todas las copias de esta edición ISBN.
 
 

Com cada divendres després de sortir de la vella llibreria on treballa, Pedro realitza un trajecte amb autobús per visitar la seva n.via, Rosane, que viu als afores de la ciutat. Durant el viatge, marcat pel congestionat trànsit de l'hora punta, Pedro s'entreté llegint un relat sobre el pas de Darwin per Brasil, escoltant rumors sobre revoltes als afores, observant la ciutat i als passatgers de l'autobús. Tot aix. influirà poc a poc en el seu voluble pensament. Al final del viatge ja no serà el mateix. Tot el que ha vist i pensat durant el trajecte el portarà a un coneixement més crític i profund de les coses, les persones i la societat en què viu, una societat que decideix el seu destí amb unes cartes marcades des de l'inici."El llibre tracta de reinventar el significat polític de l'escriptura de ficció al Brasil d'avui, rebutjant l'estridència de les queixes bé (o malament) intencionades. Figueiredo parla sobre la pobresa com a experiència rutinària de l'adversitat, la por i la limitació. Una concreció que contrasta amb l'existència evanescent, gairebé il·lus.ria de tantes ficcions postmodernes. " Miguel Conde, O Globo."Aquesta novel·la de escriptura exquisida narra un trajecte. El que passa en la consciència de Pere durant un viatge amb autobús cap al barri de Tirol, a la perifèria pobra de la ciutat on viu. Una espècie d'olla a pressió de violència i injustícia sistemàtica. " Jurat del Premi Portugal TelecomRubens Figueiredo (Rio de Janeiro, 1956) és un escriptor de novel·les i contes, així com traductor. Graduat en Lletres (portuguès-rus) a la Universitat Federal de Rio de Janeiro, és professor de Portuguès i Traducció Literària d'ensenyament mitjà. La seva carrera com a escriptor s'inicia el 1986 amb la novel·la O misterio da samambaia bailarina. Ha estat guardonat amb el Premio Jabuti el 1999 (As palabras secretas, llibre de contes que també va rebre el Premio Artur Acevedo) i el 2002 (Barco seco, novel·la). El 2011, la seva novel·la Passageiro do fim do dia

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

Críticas:

"Aquesta novel·la de escriptura exquisida narra un trajecte. El que passa en la consciència de Pere durant un viatge amb autobús cap al barri de Tirol, a la perifèria pobra de la ciutat on viu. Una espècie d'olla a pressió de violència i injustícia sistemàtica. " Jurat del Premi Portugal Telecom

"La novel·la de Figueiredo és elevada, tant en enginy literari com a reflexió social [...] Els passatgers són meres peces de l'engranatge quotidià que sustenta l'anar i venir dels grans moviments mundials " Rascunho - O jornal de literatura do Brasil.

"Tot i afirmar que no ha arribat a dominar cap idioma, Rubens crea en portuguès efectes sorprenents: el text és clar, però tot i la claredat, la història té moltes capes subtils, el que mostra la complexitat i refinament de Figueiredo." Gazeta do Povo.

"La novel·la destaca per la seva honestedat, el seu sobri realisme i per una prosa clara, sintàcticament impecable. Aconsegueix captar i transmetre allò real i subtil que s'amaga en el món exterior, en aquest embolic de dolor que és la ciutat. Una postura estètica audaç per a un moment en què alguns exponents de la crítica literària abusen del terme "crisi de representació." Sérgio Rodrigues, Veja Magazine.

"El llibre tracta de reinventar el significat polític de l'escriptura de ficció al Brasil d'avui, rebutjant l'estridència de les queixes bé (o malament) intencionades. Figueiredo parla sobre la pobresa com a experiència rutinària de l'adversitat, la por i la limitació. Una concreció que contrasta amb l'existència evanescent, gairebé il·lusòria de tantes ficcions postmodernes. " Miguel Conde, O Globo.

Biografía del autor:

Rubens Figueiredo (Rio de Janeiro, 1956) és un escriptor de novel·les i contes, així com traductor. Graduat en Lletres (portuguès-rus) a la Universitat Federal de Rio de Janeiro, és professor de Portuguès i Traducció Literària d'ensenyament mitjà. La seva carrera com a escriptor s'inicia el 1986 amb la novel·la O misterio da samambaia bailarina. Ha estat guardonat amb el Prêmio Jabuti el 1999 (As palabras secretas, llibre de contes que també va rebre el Prêmio Artur Acevedo) i el 2002 (Barco seco, novel·la). El 2011, la seva novel·la Passageiro do fim do dia rep el Prêmio Portugal Telecom i el Prêmio São Paulo de Literatura. Actualment resideix a Rio de Janeiro.

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición