El Rostre de la Misericordia: Esglesia de Sant Vicenç de Castellolí ( Barcelona): Volume 2 (Mural el Rostro de la Misericordia)

 
9781535342797: El Rostre de la Misericordia: Esglesia de Sant Vicenç de Castellolí ( Barcelona): Volume 2 (Mural el Rostro de la Misericordia)
Ver todas las copias de esta edición ISBN.
 
 
Reseña del editor:

Descripció del mural del Rostre de la Misericòrdia. Aquest mural que al principi pot resultar molt abstracte, ja que el visitant en un primer moment només veu un mar de textures i color, a mesura que ho va descobrint, aconseguirà veure situats al centre de l'espai, dues línies que són dos parpelles tancades, a partir d'aquí se li ira apareixent el Rostre de Jesucrist, amb tota la simbologia cristiana per interpretar-lo. Poden ser diverses les definicions, i més encara, les que cada un li pugui anar trobant. La primera tal com deia el Bisbe el dia de la inauguració i benedicció, repetint les paraules del papa Francesc, que Jesucrist és el rostre de la misericòrdia del Pare, i aquí trobem aquest rostre misericordiós. La segona la de la Trinitat, el Déu Pare simbolitzat pel cel, a la seva dreta el Fill representat per la cara i a sota l'Esperit Sant al que li dóna vida el sagrari, en forma d'aquest gran colom que il·lumina tot el mural, i revela el misteri de la Trinitat. La tercera pot ser l'eucaristia, partint també del sagrari amb la copa, la sang i el cos present de Crist. Les tres tenen un denominador comú, que és l'amor. L'amor misericordiós el manifestem quan ajudem els altres; la trinitat és la comunió o la comunitat d'amor: el Pare, el Fill i l'Esperit Sant, i l'Eucaristia que és el sacrifici suprem de l'amor. Per tant també podríem dir que aquest mural és el mural de l'amor i la vida, començant amb la imatge de Crist que és viva, i per totes les figures de la decoració, que tenen vida, com són les plantes i els animals. En definitiva aquestes parpelles tancades, el que volen transmetre al visitant de l'església, és la sensació d'acolliment, de pau, de serenitat, de tranquil·litat, i sobretot d'amor i misericòrdia. Josep Guixà Castelloli, juny 2015

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición