Svetska bastina u SpaniJi: SpaniJa, Alhambra, PirineJi, Teruel, Toledo, Salamanka, OviJedo, Ibiza, SantiJago de Kompostela, Balearska ostrva (Serbian Edition)

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781234009984: Svetska bastina u SpaniJi: SpaniJa, Alhambra, PirineJi, Teruel, Toledo, Salamanka, OviJedo, Ibiza, SantiJago de Kompostela, Balearska ostrva (Serbian Edition)

izvor: Wikipedia. Stranice: 30. Poglavlja: ŠpaniJa, Alhambra, PirineJi, Teruel, Toledo, Salamanka, OviJedo, Ibiza, SantiJago de Kompostela, Balearska ostrva, Merida, Sagrada FamiliJa, Kordoba, Altamira, Park Guelj, Heneralife, Burgos, Lugo, Taragona, Alkala de Enares, SegoviJa, Avila, Kasa Mila, AlbaJsin, Elče, Kuenka, Kasa Batljo, Kaseres, Put za SantiJago. izvod: ŠpaniJa (España) Je Jugozapadna evropska država, graniči se sa PortugaliJom na zapadu i Francuskom i Andorom na severoistoku. Izlazi na Sredozemno more na Jugu i istoku i Atlantski okean na severu i severozapadu, evropski deo Gibraltara graniči s ŠpaniJom. Glavni grad Je Madrid. U sastavu ŠpaniJe se takođe nalaze i dva arhipelaga: Balearska ostrva u Sredozemnom moru i Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu. Seuta i Melilja (dve enklave na severu afričkog kontinenta sa statusom autonomnih gradova), kao i LiviJa (enklava u francuskim PirineJima), takođe pripadaJu španskoJ državi. ŠpaniJa Je članica UJedinjenih naciJa, Evropske uniJe i NATO saveza. ŠpaniJa se nalazi u umerenoJ zoni, između 43°47'24" severne i 36°00'40" Južne geografske širine, i između 7°00'29" istočne i 5°36'40" zapadne geografske dužine. NaJstariJi deo ŠpaniJe, predstavlja 600-800 metara visoka visoravan Mezeta, koJa Je građena od prekambriJskih i kristalastih stena i starih krečnjaka. Na severu Je okružena mladim nabranim KantabriJskim planinama i PirineJima (Piko de Aneti, 3.404 m), a na Jugu AndaluziJskim planinama ili BetiJskim Kordiljerima, koJi su građeni od mezozoJskih i terciJarnih naslaga. AndaluziJske planine sastoJe se od nekoliko masiva, koJi se pružaJu paralelno s obalom Sredozemnog mora: centralni deo SiJera Nevade (Sierra Nevada) s naJvišim vrhom ŠpaniJe (Mulaku, 3.481m). Između Južnog ruba Mezete, odnosno SiJera Morene (Sierra Morene) i AndaluziJskih planina nalazi se velika AndaluziJska tektonska depresiJa. Na severoistočnom rubu Mezete pružaJu se IberiJske planine, građene od krednih i Jurskih naslaga, a između njih, Pi...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición