Filozofska djela: Uvodi u filozofiju, Dvije rasprave o vladi, Sumrak idola, Mit o Sizifu, O pjesnickom umijecu, Kritika praktickog uma, Drzava (Croatian Edition)

 
9781233025183: Filozofska djela: Uvodi u filozofiju, Dvije rasprave o vladi, Sumrak idola, Mit o Sizifu, O pjesnickom umijecu, Kritika praktickog uma, Drzava (Croatian Edition)

Izvor: Wikipedia. Stranice: 29. Poglavlja: Uvodi u filozofiju, Dvije rasprave o vladi, Sumrak idola, Mit o Sizifu, O pjesničkom umijeću, Kritika praktičkog uma, Država, Utopija, Što je prosvjetiteljstvo, Nikomahova etika, Tako je govorio Zaratustra, Rani radovi, Egzistencijalizam je humanizam, Propast Zapada, Antikrist, Levijatan, Kapital, Bitak i ništo. Izvod: Postoji relativno velik broj knjiga naslovljenih Uvod u filozofiju, Povijest filozofije ili slično. One su međusobno vrlo raznolike, u skladu sa problemom navedenim u uvodu članka Filozofija: nemoguće je definirati filozofiju; ima isto toliko definicija, koliko ima filozofa. Uvod u filozofiju već je sama filozofija. Uvodi u filozofiju uvijek se iznova pišu.. Knjige navedene u ovom članku nastale su tijekom postljednjih stotinu godina, a ona najnovija (od M. Cipre iz 2007.) je možda i najviše tradicionalistička, Ovdje navedene knjige mogu se podijeliti na tri grupe u pogledu pristupa uvođenju u filozofiju (neke kombiniraju dva ili sva tri pristupa): Neke su popularno pisane, namjenjene laicima; druge su udžbenici za studente, a treće su zapravo teško promišljanje namijenjeno školovanim filozofima. U ovom članku, namijenjenom zainteresiranim laicima i početnicima u filozofiji, dajemo kratke prikaze onih knjiga koje su pristupačne na hrvatskom jeziku. Knjige su navedene redoslijedom prezimena autora. Autori su raznolikih uvjerenja i metoda, pa sveukupno ovaj članak može biti korisna dopuna članku filozofija. Pogledajte također Popis literature u članku "Filozofija". Arno Anzenbacher: Filozofija. Uvod u filozofiju, Zagreb: Školska knjiga, 1995. (Einführung in die Philosophie, Wien: Herder & Co., 1981.) Udžbenik za gimnazije, u upotrebi u Hrvatskoj od 1992. Prijevod s njemačkog izdanja iz 1981. Po stilu, više je priručnik za nastavnika i podsjetnik nego pravi udžbenik. Prije ovoga, u Hrvatskoj nije bilo srednjoškolskog udžbenika filozofije (samo povijesti filozofije). Anzenbacher filozofiju prikazuje sustavno,...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición