Pintors francesos del segle XX: Pintors francesos del Cubisme, Pintors francesos del Fauvisme, Henri Matisse, Nicolas de Staël, Marcel Duchamp (Catalan Edition)

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781232748519: Pintors francesos del segle XX: Pintors francesos del Cubisme, Pintors francesos del Fauvisme, Henri Matisse, Nicolas de Staël, Marcel Duchamp (Catalan Edition)

Font: Wikipedia. Pàgines: 25. Capítols: Pintors francesos del Cubisme, Pintors francesos del Fauvisme, Henri Matisse, Nicolas de Staël, Marcel Duchamp, Blasco Mentor, Fernand Léger, Georges Braque, Jean Fautrier, André Derain, Paul Cézanne, Hans Arp, Marie Laurencin, Maurice Utrillo, Maurice de Vlaminck, Max Jacob, Yves Tanguy, Francis Picabia, Gina Pane, Georges Rouault, Paul Signac, Yves Brayer, Jean Metzinger, Auguste Herbin, Pere Garcia-Fons, Robert Delaunay, Hélène de Beauvoir, Jacques Villon, Roger de La Fresnaye, Julien Métivet, Niki de Saint Phalle, Augustin Hannicote. Extracte: Henri Matisse o Henri-Émile-Benoît Matisse (Le Cateau-Cambrésis, 31 de desembre de 1869 - Niça, 3 de novembre de 1954) fou un pintor, escultor i dissenyador francès que va destacar per un ús característic del color i per un dibuix fluid, brillant i original. Com a dibuixant, gravador i escultor, però principalment com a pintor, Matisse és un dels artistes més importants de l'art modern. Tot i que és considerat com el màxim representant del fauvisme, estil que conreà el seus primers anys, també ha estat aclamat com un dels representants de la tradició clàssica de la pintura francesa. Primer treballà en un estil acadèmic i posteriorment conreà l'impressionisme, el puntillisme, i el fauvisme, del qual fou el cap d'escola; continuà sempre, dins una heterodòxia, fidel al fauvisme. El 1917 inicià una etapa naturalista, de colors clars i lluminosos i d'abandó de recerques. Més endavant retornà a noves recerques de simplificació, cercant acords cromàtics nous i més força en la línia i el color. Posteriorment accentuà l'audàcia dels colors forts, per contrast de tons o establint una unitat de color. Vers la fi de la seva vida practicà tècniques com la dels papiers col·lés. També practicà el dibuix al llapis i a la ploma. Com a gravador té més de cinc-centes obres catalogades en diferents tècniques, i il·lustrà importants obres literàries franceses. Musée Départemental Henri Matisse a Le C...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición