Espais d'interès natural de Catalunya: Pedraforca, Platja de Torredembarra i Creixell, Pla d'Espais d'Interès Natural (Catalan Edition)

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781232744658: Espais d'interès natural de Catalunya: Pedraforca, Platja de Torredembarra i Creixell, Pla d'Espais d'Interès Natural (Catalan Edition)

Font: Wikipedia. Pàgines: 29. Capítols: Pedraforca, Platja de Torredembarra i Creixell, Pla d'Espais d'Interès Natural, Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Massís de les Gavarres, Estany de Banyoles, Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, Parc Fluvial del Besòs, Serra del Cadí, Illes Medes, Bosc de Poblet, Reserva Natural de Sebes, Riba-roja, Delta del Llobregat, Alta Garrotxa, Serra de Moixeró, Massís de Bonastre, Tossals d'Almatret, Riera de Santa Coloma, Estany de Montcortès, Parc Natural dels Ports, Reserva Natural Parcial de la Noguera Ribagorçana-Mont Rebei, Parc Natural del Cap de Creus, PEIN Serres d'Odèn-Port del Comte, Reserva Natural del Bosc de la Maçana, PEIN Ribera Salada, Parc de la Mitjana, Tossals de Torregrossa, Obagues del riu Corb. Extracte: El Pedraforca és una emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà. Té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un coll (l'Enforcadura). El Pollegó superior té una altitud de 2.506,1 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.475,4 metres) i el Pollegó inferior de 2444,8 m. L'Enforcadura se situa a 2.356,2 m i té una tartera a cada banda. La singularitat de la seva forma, junt amb el fet que el massís no forma part d'una serralada pròpiament dita han convertit la muntanya en una de les més famoses del territori català. És dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i, a més, els voltants del Pedraforca han estat declarats paratge natural d'interès nacional. Els pobles del voltant són Gòsol (a l'oest) i Saldes (a l'est); el Pedraforca fa de límit entre els seus dos termes i també, per tant, entre la província de Barcelona i la de Lleida malgrat que ambdues poblacions es trobin a la comarca del Berguedà. El massís del Pedraforca és al nord-oest de la comarca del Berguedà. S'hi pot arribar a través de la carretera B-400 que parteix del Collet, al quilòmetre 112,9 de la carretera comarcal d'A...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición