Geomorfologia: Erosió eòlica, Anticlinal, Plataforma de gel, Con volcànic, Banquisa, Modelat litoral, Carst, Caldera volcànica (Catalan Edition)

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781232721345: Geomorfologia: Erosió eòlica, Anticlinal, Plataforma de gel, Con volcànic, Banquisa, Modelat litoral, Carst, Caldera volcànica (Catalan Edition)

Font: Wikipedia. Pàgines: 33. Capítols: Erosió eòlica, Anticlinal, Plataforma de gel, Con volcànic, Banquisa, Modelat litoral, Carst, Caldera volcànica, Sistema morfoclimàtic periglaciar, Reptació, Esllavissada, Permagel, Con de dejecció, Monòlit, Diapir, Vall glacial, Abric rocós, Jean Tricart, Escletxa, Terrassa al·luvial, Circulació hidrotermal, Batimetria, Sinclinal, Jökulhlaup, Còdol, Meandre, Fissura, Glacis, Filó, Pòlie, Clast, Llac subglacial, Solifluxió, Bloc, Geosinclinal, Relleu juràssic, Depressió, Tartera, Serac, Saladar, Peneplà, Lapiaz, Crioclàstia, Escarp, Despreniment, Processos morfogenètics. Extracte: El vent és un agent de modelatge del relleu que pot arrossegar grans quantitats de pols a través del món, però els grans de sorra només poden ser transportats distàncies relativament curtes. El quars és el mineral més abundant a les partícules de sorra; normalment és resistent a la meteorització química, a la dissolució i a l'abrasió. La sorra es troba distribuïda per tota la superfície terrestre, però particularment als deserts, les costes, estuaris de rius i espais que han registrat glaciacions. Sembla que l'aigua podria haver sigut l'agent original que ocasionà la concentració de les potents masses de sorra dels deserts, el vent seria l'agent de redistribució i la gènesi d'un ample mostrari de formes sedimentàries. Molts dels grans jaciments, especialment els anomenats mars de sorra o ergs, semblen el resultat d'una important activitat fluvial durant el Quaternari. Núvol de sorra provinent del desert del Sàhara sobre les Illes Canàries, efecte conegut com pols en suspensió, calitja o xaloc. Imatge NASA, 17-02-2004El vent és un eficaç agent d'erosió capaç d'arrancar, aixecar i transportar partícules, tanmateix, la seva capacitat per erosionar roques compactes i dures és limitada. Si la superfície està constituïda per roca dura, el vent és incapaç de provocar canvis apreciables a causa del fet que la força cohesiva del material excedeix la força...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición