Cançons en català: Cançons tradicionals catalanes, Els Segadors, El cant dels ocells, L'hereu Riera, L'estaca, Què volen aquesta gent?

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781232711520: Cançons en català: Cançons tradicionals catalanes, Els Segadors, El cant dels ocells, L'hereu Riera, L'estaca, Què volen aquesta gent?
Reseña del editor:

Font: Wikipedia. Pàgines: 27. Capítols: Cançons tradicionals catalanes, Els Segadors, El cant dels ocells, L'hereu Riera, L'estaca, Què volen aquesta gent?, Veles e vents, Roseta de Gironella, Ball de Sant Ferriol, El meu avi, El Mariner, Una dona llarga i prima, Boig per tu, L'Empordà, La vall del riu vermell, Escarabat bum-bum, Muntanyes del Canigó, El rossinyol, Fum, Fum, Fum, La presó de Lleida, El ball de la civada, Joan Petit, Plou i fa sol, Xiriminimí, Puff, el drac màgic, A Margalida, Els tres tambors, Gall Negre, Cant de la Independència, La Santa Espina, La manta al coll, Salvem el món, Corren, Per què he plorat?, Al vent, Quan tothom viurà d'amor, A Betlem me'n vull anar, Cançó de picar fusta, Jo sóc català, Tio Canya, Cançó del Rossinyol, Bullanguera, Cant de la Senyera, L'home del carrer, La presó del rei de França, El testament d'Amèlia, Só qui só, Rosó, La Bolangera, El bandoler, Cançó de lluita, La Masovera, Homenatge a Teresa, La sardana de les monges, Ball rodó, Vent de Ponent, Mon pare no té nas, Jugarem a estimar-nos, L'enyor, Ball del Rotlletí, El barranc de l'Assut, Els hi fotrem. Extracte: Els Segadors és l'himne nacional oficial de Catalunya. El seu origen data de la Guerra dels Segadors, al segle XVII. L'himne fa una crida per defensar la llibertat de la terra. La lletra actual és d'Emili Guanyavents i data de 1899. Usa, però, elements de tradició oral que ja havia recollit anteriorment l'escriptor i filòsof Manuel Milà i Fontanals el 1882. La versió musical és de Francesc Alió, que la va compondre el 1892 adaptant la melodia a la cançó ja existent. Es pot veure darrere de l'himne una cançó primitiva nascuda a la sublevació de Catalunya del 1640: la guerra dels catalans contra el rei Felip IV, a la qual els pagesos van protagonitzar importants episodis. Per llei del Parlament de Catalunya de 25 de febrer de 1993, Els Segadors fou declarat himne oficial de Catalunya. El registre sonor oficial va ser realitzat i divulgat l'any 1994. Quan e...

"Sobre este título" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición