Geografie van Noord-Amerika: Gebergte in Noord-Amerika, Hoofdstad in Noord-Amerika, Rivier in Noord-Amerika, Territorium in Noord-Amerika (Dutch Edition)

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781232569305: Geografie van Noord-Amerika: Gebergte in Noord-Amerika, Hoofdstad in Noord-Amerika, Rivier in Noord-Amerika, Territorium in Noord-Amerika (Dutch Edition)

Bron: Wikipedia. Pagina's: 39. Hoofdstukken: Gebergte in Noord-Amerika, Hoofdstad in Noord-Amerika, Rivier in Noord-Amerika, Territorium in Noord-Amerika, Rocky Mountains, Ottawa, Washington D.C., Tegucigalpa, Mexico-Stad, Willemstad, Havana, Bermudadriehoek, San José, Guatemala-Stad, Lijst van bergen in Noord-Amerika, Port-au-Prince, Santo Domingo, Clipperton, Kingston, Managua, Nuuk, Bridgetown, Nassau, Oranjestad, Saint John's, Prairie, Port of Spain, Panama-Stad, Belmopan, Noord-Amerikaanse Cordillera, Noord-Amerikaanse Plaat, San Salvador, Philipsburg, Continental Divide, Cocosplaat, Saint George's, Kingstown, Basseterre, Castries, Coast Mountains, Roseau, St. Elias-gebergte, Black River, Pacific Coast Range. Uittreksel: Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. "D.C." staat voor "District of Columbia", het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude, poëtische naam voor de Verenigde Staten: Columbia (op zijn beurt afgeleid van Columbus). Dit district behoort tot geen enkele staat, omdat men niet wilde dat een staat invloed op de hoofdstad kon uitoefenen. Gevolg daarvan is dat de inwoners van D.C. niet deelnemen aan de verkiezingen van het Amerikaanse Congres, want dat vertegenwoordigt immers de staten. Wel nemen ze deel aan de presidentsverkiezingen. Het gebied waarin de oorspronkelijke regeringshoofdstad was gevestigd, is als een apart gebied benoemd: District of Columbia. De namen Washington en D.C. duiden op hetzelfde gebied: Washington is een stad die D.C. helemaal opvult. Om verwarring met de staat Washington te voorkomen spreken de Amerikanen nooit van Washington, maar steeds van Washington, D.C., of kortweg D.C. De stad is genoemd naar de eerste president van de VS, George Washington, en ligt aan de rivier Potomac. Het inwonertal van de stad was ten tijde van de volkstelling van 2000 slechts 572.059. Het gehele stedelijke gebied omvat behalve het District of Columbia ook delen ...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición