Mecanica mediilor continue: Mecanica fluidelor, Mecanica solidului, Tensiune superficiala, Ecuatiile Navier-Stokes, Factor de compresibilitate (Romanian Edition)

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781232260660: Mecanica mediilor continue: Mecanica fluidelor, Mecanica solidului, Tensiune superficiala, Ecuatiile Navier-Stokes, Factor de compresibilitate (Romanian Edition)

Sursă: Wikipedia. Pagini: 28. Capitolele: Mecanica fluidelor, Mecanica solidului, Tensiune superficială, Ecuațiile Navier-Stokes, Factor de compresibilitate, Reologie, Teorema virialului, Viscozitate, Număr Knudsen, Număr Reynolds, Ecuația de continuitate, Efectul Coandă, Magnetohidrodinamică, Fluid nenewtonian, Advecție, Aerosol, Legea lui Hooke, Cavitație, Lichid, Viteză de filtrație, Sustentație, Admisie, Vorticitate, Aerostatică. Extras: Tensiunea superficială este proprietatea generală a lichidelor de a lua o formă geometrică de arie minimă în lipsa forțelor externe, datorată acțiunii forțelor de coeziune dintre moleculele lichidului. Această proprietate face ca porțiunea de suprafață a lichidului să fie atrasă de altă suprafață, cum ar fi cea a unei alte suprafețe de lichid, ca în cazul fuzionării picăturilor de apă sau a formării de sfere din picăturile de mercur. Aplicând fizica newtoniană forțelor ce apar din cauza tensiunii superficiale se obțin predicții precise pentru numeroase comportamente ale lichidelor, comportamente atât de comune încât sunt în general luate ca atare. Aplicând termodinamica acelorași forțe, rezultă predicții pentru alte comportamente mai subtile ale lichidelor. Mărimea fizică ce caracterizează tensiunea superficială este coeficientul de tensiune superficială, notată de regulă cu litera grecească σ (uneori cu γ), care este o mărime fizică intensivă, caracteristic fiecărei substanțe în condiții fizice date (constantă de material) Coeficientul de tensiune superficială are dimensiune de forță pe unitatea de lungime, sau de energie pe unitatea de arie. Cele două sunt echivalente - dar când se face referire la energie pe unitatea de arie, se preferă termenul de energie superficială - termen mai general, în sensul că se aplică și solidelor, nu doar lichidelor. Diagramă a forţelor ce acţionează asupra a două molecule de lichid. Această agrafă se află sub nivelul apei, care a crescut ușor și uniform. Tensiunea superficială împiedică atât...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición