Deelstaat van Duitsland: Berlijn, Hamburg, Brandenburg, Hessen, Beieren, Deelstaten van Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts (Dutch Edition)

0 valoración promedio
( 0 valoraciones por Goodreads )
 
9781231635995: Deelstaat van Duitsland: Berlijn, Hamburg, Brandenburg, Hessen, Beieren, Deelstaten van Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts (Dutch Edition)

Bron: Wikipedia. Pagina's: 35. Hoofdstukken: Berlijn, Hamburg, Brandenburg, Hessen, Beieren, Deelstaten van Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, Vrije Hanzestad Bremen, Baden-Württemberg, Bestuurlijke indeling van Duitsland, Thüringen, Mecklenburg-Voor-Pommeren, Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein, Saksen-Anhalt, Saarland, Lijst van wapens van Duitse deelgebieden. Uittreksel: Berlijn (Duits: Berlin) is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Met zijn 3.442.675 inwoners is het tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree en wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt. In zijn geschiedenis, die teruggaat tot de dertiende eeuw, was Berlijn de hoofdstad van achtereenvolgens Pruisen (1701-1918), het Duitse Keizerrijk (1871-1918), de Weimarrepubliek (1919-1933) en Nazi-Duitsland (1933-1945). Na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn gedurende meer dan veertig jaar een verdeelde stad, waarbij het oostelijke deel als hoofdstad fungeerde van Oost-Duitsland en West-Berlijn een exclave van West-Duitsland was. Na de Duitse hereniging in 1990 werd Berlijn de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland en de zetel van het parlement, de deelstaatvertegenwoordiging en het staatshoofd. Berlijn is een metropool en geldt in Europa als één van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is ook bekend vanwege het hoog-ontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.) en de liberale levensstijl, moderne Zeitgeist en de lage kosten. Bovendien is Berlijn één van de groenste steden van Europa: 18% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 7% uit meren, rivieren en kanalen. Oorspronkelijk bestond Berlijn uit twee steden: Berlijn en Cölln. De naam Berlijn is mogelijk afkomstig van het Slavische woord 'berl', dat moeras betekent. Cöll...

"Sinopsis" puede pertenecer a otra edición de este libro.

(Ningún ejemplar disponible)

Buscar:Crear una petición

Si conoce el autor y el título del libro pero no lo encuentra en IberLibro, nosotros podemos buscarlo por usted e informarle por e-mail en cuanto el libro esté disponible en nuestras páginas web.

Crear una petición